My Espresso House -palvelun tietosuojaseloste

Tiivistelmä My Espresso House -palvelun tietosuojaselosteesta

Tiivistelmä

  • Tämä tietosuojaseloste kertoo, miten henkilötietojasi käytetään, kun tarjoamme sinulle henkilökohtaisia tarjouksia ja alennuksia valituista tuotteista osana My Espresso House -kanta-asiakasohjelmaamme, joko mobiilisovelluksemme tai valitsemasi maksutavan kautta (”Palvelu”).
  • Palvelua hallinnoi Espresso House Group AB, Ruotsin lain mukaan rekisteröity yritys, jonka päätoimipaikka sijaitsee osoitteessa Södergatan 24, 211 34, Malmö, Ruotsi.
  • Sinulle lähetetyt yksilölliset tarjoukset perustuvat tekemiisi ostoksiin sekä siihen, mitä tarjouksia käytät kahviloissamme.
  • Tietyt Palvelun osat kuten sijaintitietoon perustuvat tarjoukset edellyttävät, että jaat tiettyjä lisätietoja itsestäsi, esimerkiksi tiedon sijainnistasi. Kyseinen toiminto on kytketty oletuksena pois päältä, kun sovellus ladataan. Voit ottaa toiminnon käyttöön antamalla selkeän suostumuksesi. Voit milloin tahansa perua suostumuksesi tai kytkeä sijaintitietoon perustuvat tarjoukset pois päältä.
  • Kanta-asiakasohjelmaamme voivat vapaasti liittyä kaikki vähintään 13-vuotiaat henkilöt. Mikäli kuitenkin olet alle 18-vuotias, Palvelun käyttäminen edellyttää vanhemman tai huoltajan suostumuksen.
  • Olemme osa kansainvälistä yrityskonsernia, jolla on jaetut hallintojärjestelmät, joten voimme jakaa henkilötietosi sisaryritystemme kanssa tässä selosteessa määriteltyjen tarkoitusten mukaisesti.
  • Liittymisesi yhteydessä pyydetyt henkilötietosi vaaditaan, jotta voimme tarjota sinulle Palvelua. Mikäli et halua antaa meille tässä tietosuojaselosteessa mainittuja henkilötietoja, et voi liittyä My Espresso House -kanta-asiakasohjelmaamme etkä käyttää Palvelua.
  • Jos sinulla on kysyttävää, ole hyvä ja ota yhteyttä osoitteeseen privacy@espressohouse.com

—————————————————————

Tietosuojaseloste (täyspitkä versio)

Sisällysluettelo

  1. Johdanto
  2. Periaatteemme
  3. Keräämämme henkilötiedot
  4. Miten ja miksi käytämme henkilötietojasi
  5. Milloin ja miten jaamme tietoja muille
  6. Rekisteröidyn oikeudet
  7. Tietoturvallisuus
  8. Tietojen varastoiminen ja säilyttäminen
  9. Rajoitukset
  10. Tietosuojaselosteen muutokset ja päivitykset
  11. Kysymykset, huolenaiheet ja valitukset
  12. Valinnaiset lisäpalvelut

—————————————————————

1. Johdanto

My Espresso House -sovellusta ja Palvelua hallinnoi Espresso House Group AB, yritystunnus: 559014-3748, sähköposti: info@espressohouse.se (”Espresso House”), Ruotsin lain mukaan rekisteröity yritys, jonka päätoimipaikka sijaitsee osoitteessa Södergatan 24, 211 34, Malmö, Ruotsi.

Tämä tietosuojaseloste kertoo Espresso Housen käytännöistä ja toimintatavoista liittyen henkilötietojesi keräämiseen ja käyttöön ja määrittelee oikeutesi yksityisyydensuojaan. Tiedostamme, että tietosuojavelvollisuus on jatkuvaa, joten päivitämme tätä tietosuojaselostetta ajoittain ottaessamme käyttöön uusia henkilötieto- tai tietosuojakäytäntöjä.

2. Periaatteemme

Suojelemme yksityisyyttäsi parhaamme mukaan käyttämällä sopivaa turvallisuusteknologiaa. Tämä tarkoittaa seuraavaa:

  • Varmistamme, että tietosi suojataan asiaankuuluvilla turvatoimenpiteillä; ja
  • Varmistamme, että yrityksillä, jotka tuottavat meille palveluja, on käytössään asiaankuuluvat turvatoimenpiteet.
  • Kunnioitamme yksityisyyttäsi. Vastaanotat markkinointiviestintää (sähköpostitse, postitse, tekstiviestitse tai puhelimitse) vain meiltä tai, jos annat suostumuksesi, muilta huolellisesti valitsemiltamme yrityksiltä.
  • Varmistamme, että tämän kaltaiset valitsemistilanteet ovat selkeitä. Käytämme esimerkiksi ruutuja, jotka sinun tulee rastittaa hyväksyäksesi markkinoinnin. Voit myös perua suostumuksesi, jos et enää halua vastaanottaa markkinointia. Saatamme kuitenkin lähettää sinulle ajoittain sähköpostitse tai tekstiviestitse tietoa tai kysymyksiä tilistäsi tai esimerkiksi muistutuksia, varoituksia tai tekijänoikeuteen liittyviä lupapyyntöjä.
  • Keräämme ja käytämme yksittäisten käyttäjien tietoja vain, jos annat siihen suostumuksesi tai jos meillä on siihen kohtuulliset liiketoiminnalliset syyt, esimerkiksi kun tarvitsemme tietoja tilausten hallinnoimista varten.
  • Pyrimme selkeyteen kertoessamme sinulle, mitä tietoja keräämme sinusta ja miten käytämme niitä.
  • Käytämme henkilötietoja vain alkuperäisiin käyttötarkoituksiin ja varmistamme, että poistamme ne turvallisesti.

Jos me tai palveluntuottajamme siirrämme tietoja Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen (EEA) ulkopuolelle, noudatamme siirrossa asiaankuuluvia turvatoimenpiteitä (jotka on määritelty sovelletussa tietoturvalainsäädännössä).

3. Henkilötiedot, joita keräämme

Henkilötietojen kerääminen

Espresso House kerää henkilötietoja My Espresso House -kanta-asiakasohjelman jäsenistä, jotka käyttävät Palvelua. Tiedot koostuvat meille aktiivisesti antamistasi tiedoista sekä niistä tiedoista, jotka saamme käyttöömme kun käytät Palvelua.

Emme myy henkilötietoja kenellekään ja jaamme tiedot vain sisaryritystemme ja sellaisten kolmansien osapuolten kanssa, jotka auttavat meitä toimittamaan palveluitamme. Lisätietoa kohdassa 5.

Puhelinnumerosi on ainoa henkilötieto, joka sinun on annettava liittyäksesi kanta-asiakasohjelmaamme ja käyttääksesi Palveluamme. Halutessasi voit myös antaa sovelluksen kautta meille sähköpostiosoitteesi, nimesi ja profiilikuvasi.

Keräämme tietoja myös tallentamalla Palvelun käyttöäsi. Tämä tarkoittaa, että tallennamme tietokantaamme tiedot ostoksistasi, kun teet ostoksia kahviloissamme tunnistautumalla kanta-asiakasohjelmamme jäseneksi. Tietokantaan on pääsy yksinomaan Espresso Housen työntekijöillä, sisaryrityksillä ja sellaisilla kolmansilla osapuolilla, jotka huoltavat tietokantoja ja analysoivat tietoja kohdassa 4 kuvattujen käyttötarkoitusten mukaisesti. Tietokantaan tallentuvat tiedot koostuvat seuraavista:

  • kahviloistamme ostamasi tuotteet,
  • ostoksiin käyttämäsi rahasummat,
  • tieto siitä, missä kahvilassamme teet ostoksia,
  • ostoajankohta,
  • käytetyt tai lunastetut tarjoukset.

Palvelua käyttäessäsi voit myös aktivoida sijaintitietoon perustuvat tarjoukset. Lisätietoa löydät kohdasta 12.

Viestintä Espresso Housen kanssa

Jos olet meihin yhteydessä sähköpostitse, postitse tai muulla tavoin, säilytämme viestit ja niiden sisältämät tiedot (esim. nimi, sähköpostiosoite, yhteystiedot ja yksilöivät henkilöllisyystiedot, jotka jaat tekstimuodossa). Käytämme tietoja vastataksemme tiedusteluusi, tiedottaaksemme sinua julkaisuista tai muista palveluista tai tallentaaksemme valituksesi, kysymyksesi, pyyntösi tai vastaavan. Kuten muulloinkin, mikäli haluat Espresso Housen poistavan henkilötietosi tai pidättäytyvän viestinnästä kanssasi, ole hyvä ja ota yhteyttä osoitteeseen privacy@espressohouse.se.

Huomaa: jos pyydät Espresso Housea lopettamaan sähköpostiviestien lähettämisen tiettyyn osoitteeseen, Espresso House tallentaa sähköpostiosoitteen viestintäkieltolistalleen voidakseen noudattaa pyyntöäsi.

4. Miten ja miksi käytämme henkilötietojasi

Käytämme keräämiämme asiakas- ja käyttäjätietoja seuraaviin neljään päätarkoitukseen:

  • johtaaksemme liiketoimintaamme ja toimittaaksemme (sekä kehittääksemme ja muokataksemme) tarjoamiamme palveluja ja tuotteita,
  • tarjotaksemme yksilöityjä palveluja ja yksittäisille käyttäjille räätälöityjä tarjouksia,
  • lähettääksemme käyttäjillemme viestintää, mukaan lukien tarjouksia, sekä
  • markkinoidaksemme palveluitamme.

Näistä syistä yhdistämme keräämäämme tietoa tarjotaksemme sinulle sujuvamman, yhtenäisemmän ja yksilöidymmän kokemuksen. Yksityisyydensuojaa parantaaksemme palveluun on sisäänrakennettu teknisiä ja organisatorisia turvatoimia, joiden tarkoitus on estää tiettyjen tietojen yhdisteleminen.

Espresso House käyttää henkilötietojasi pääasiassa tarjotakseen sinulle Palvelua. Alla olevasta listasta löydät lisätietoa ja saat paremman kuvan siitä, miksi käsittelemme tietojasi.

Tilin vahvistaminen: Pyydämme puhelinnumeroasi voidaksemme yhdistää kanta-asiakastilisi matkapuhelimeesi. Tieto tallennetaan, jotta henkilökohtaiset tarjoukset, leimakortti ja sähköisellä Coffee Card -kortilla saamasi 10 prosentin alennus ostoksistasi ovat henkilökohtaisessa käytössäsi henkilökohtaisella matkapuhelimellasi. Liittyessäsi My Espresso House -kanta-asiakasohjelmaan, voit myös antaa meille sähköpostiosoitteesi. Rekisteröimällä sähköpostiosoitteesi voit vahvistaa jäsenyytesi sähköpostin kautta. Tämä tarkoittaa, että pääset käsiksi kanta-asiakastiliisi hankkiessasi uuden puhelimen.

Henkilötunnukseen, opiskelijatodistukseen tai syntymäaikaan perustuvien toimintojen ottaminen käyttöön: Ottaaksesi opiskelijatarjoukset käyttöön sinun tulee antaa meille [henkilötunnus/opiskelijatodistus]. Käytämme tietoja varmistaaksemme Mecenatilta, että olet rekisteröitynyt opiskelijaksi. [Henkilötunnusta/opiskelijatodistusta] ei tallenneta palvelimillemme, vaan lähetämme sen vain salatussa muodossa edelleen Mecenatille, joka voi vahvistaa, että olet opiskelija.

Voit myös halutessasi antaa meille Palvelun kautta tiedon syntymäajastasi. Näin saat meiltä lahjan syntymäpäivänäsi.

Kutsu kaveri: Voit lähettää kutsun ystävällesi, joka ei vielä ole kanta-asiakasohjelmamme jäsen. Saat lahjan kiitoksena siitä, että kutsut lisää ihmisiä My Espresso House -perheeseen! Kutsuaksesi kaverin ohjelmaan syötä tämän puhelinnumero sovellukseen. Ystäväsi saa kutsun tekstiviestillä. Jos ystäväsi liittyy kutsun kautta ohjelmaamme, saat lahjan kanta-asiakastilillesi. Huomaa, että kutsutun henkilön puhelinnumero poistetaan, mikäli tämä kieltäytyy kutsusta tai ei vastaa kutsuun kolmen (3) päivän kuluessa.

Yksilöityjen tarjousten lähettäminen: Tiedot ostoksistasi (etenkin kohdassa 3 määritellyt tiedot) tallennetaan tietokantaamme, kun ostat Palvelun kautta tuotteita kahviloistamme. Käytämme tietoja arvioidaksemme ja analysoidaksemme, mitkä tuotteet sinua mahdollisesti kiinnostavat. Tämä tiedon avulla My Espresso House -profiilisi sijoitetaan ostokäyttäytymistäsi vastaavaan lohkoon. Näin voimme tarjota sinulle lohkosi perusteella yksilöityjä alennuksia, jotka pohjautuvat tuotemieltymyksiisi.

Tilastot ja Palvelun kehittäminen: Kohdassa 3 mainittu ostohistoria auttaa meitä myös kehittämään Palvelua. Tiedot ostoksistasi auttavat meitä ymmärtämään, minkälaiset tuotteet ovat suosittuja, mihin aikaan päivästä tietty tuote yleensä loppuu kahviloista, minkä tyyppisiä tarjouksia jäsenemme arvostavat ja käyttävät eniten, jne. Käytämme tietoja myös parantaaksemme ja kehittääksemme jo olemassa olevia tuotteitamme. Jos esimerkiksi tiedämme, että useat asiakkaamme pitävät erilaisista tuorepuuroista, voimme lisätä valikoimaan uuden tuorepuuromaun parantaaksemme kahviloidemme asiakaskokemusta.

Asiakasviestintä – markkinointi ja tiedonjakelu: Jos annat meille puhelinnumerosi, voimme ottaa sinuun yhteyttä, jos Palvelun tai kanta-asiakkuutesi kanssa on ongelmia. Voit myös halutessasi antaa tilisi kautta sähköpostiosoitteesi, jonka kautta meidän on helpompi lähettää sinulle uutiskirjeitä ja tietoa Palvelusta, jotta et menetä hyviä tarjouksia. Sähköpostiosoitteen antaminen on vapaaehtoista ja voit koska tahansa poistaa tiedon tililtäsi. Kun tieto on poistettu, se poistetaan myös järjestelmistämme, etkä enää saa meiltä sähköposteja. Voit myös kieltää meitä lähettämästä sellaista markkinointiviestintää ja uutisia, jotka eivät ole Palvelun käytön kannalta välttämättömiä. Kuten kohdassa 3 mainitaan, viestiessäsi kanssamme viestintätavasta riippumatta, säilytämme viestit ja niiden sisältämät tiedot (esim. nimi, sähköpostiosoite, yhteystiedot ja yksilöivät henkilöllisyystiedot, jotka jaat tekstimuodossa). Käytämme tietoja vastataksemme viestiisi. Voimme myös käyttää sähköpostiosoitettasi lähettääksemme sinulle sähköisen kuitin, mikäli otat toiminnon käyttöön tililläsi.

Turvallisuus: Käytämme tietoja tuotteiden, palvelujen ja asiakkaiden suojelemiseen, petosten havaitsemiseen ja estämiseen, riitatilanteiden ratkaisemiseen ja sopimusten täytäntöönpanoon. Voimme myös estää sellaisen viestin lähettämisen tai poistaa sellaista sisältöä, joka rikkoo ehtojamme.

Sijaintiin perustuvien tarjousten lähettäminen – valinnainen toiminto: Voit itse päättää, haluatko ottaa käyttöön sijaintiin perustuvat tarjoukset. Ottamalla käyttöön tämän lisäpalvelun annat meille luvan nähdä ja rekisteröidä matkapuhelimesi sijainnin. Näiden tietojen avulla voimme tarjota sinulle senhetkiseen sijaintiisi sopivia alennuksia. Ole hyvä ja tutustu kohtaan 12 saadaksesi tietoa tästä lisäpalvelusta ja siitä, kuinka voit ottaa toiminnon käyttöön antamalla suostumuksesi.

Muut käyttötarkoitukset: Jos aiomme käyttää henkilötietojasi muussa kuin tämän tietosuojaselosteen mukaisessa tarkoituksessa, tiedotamme siitä sinulle ennen henkilötietojen keräämistä, keräämisen yhteydessä tai keräämisen jälkeen kuitenkin ennen tietojen käyttöä kyseisessä tarkoituksessa.

5. Milloin ja miten jaamme tietoja muille

Jaamme henkilötietojasi suostumuksellasi tai mikäli se on tarpeen liiketapahtuman saattamiseksi loppuun tai lunastamiesi tarjousten toimittamiseksi sinulle.

Kun liität sähköiseen Coffee Card -korttiisi maksutietosi, jaamme maksutiedot pankkien ja muiden maksutapahtumia käsittelevien ja talouspalveluja tarjoavien yksiköiden kanssa petosten estämiseksi ja luottoriskin pienentämiseksi.

Voidaksemme tarjota sinulle Palvelua voimme jakaa henkilötietosi sisaryrityksillemme ja liikekumppaneillemme (eli palkkaamillemme yrityksille, jotka tarjoavat asiakastukea tai auttavat järjestelmiemme suojaamisessa ja turvaamisessa), jotka on valtuutettu käsittelemään tietojasi meidän lukuumme noudattaen sääntöjämme, tietosuojakäytäntöjämme ja muita asiaankuuluvia yksityisyydensuoja- ja turvallisuustoimia.

Voimme myös jakaa henkilötietosi kolmansille osapuolille, jos meillä on painava syy uskoa, että tietoihin pääsy tai niiden käyttö, säilyttäminen tai jakaminen on tarpeellista:

  • voidaksemme noudattaa oikeuden määräystä tai muuta laillista velvoitetta;
  • voidaksemme panna täytäntöön tai soveltaa yleisiä Ehtojamme ja muita sopimuksia; ja
  • voidaksemme suojella Espresso Housen, sen franchising-oikeuden haltijoiden tai muiden oikeuksia, omaisuutta tai turvallisuutta.

6. Rekisteröidyn oikeudet

Yleiskatsaus

Espresso House noudattaa tämän hetkisiä Euroopan unionin tietosuojalakeja, jotka pitävät sisällään seuraavat oikeudet:

  • Voit vapaasti pyytää saada tietää, miten tietojasi on käsitelty (kuten laki edellyttää) ja sinulla on oikeus saada kopio henkilötiedoistasi sekä pyytää henkilötietojesi korjaamista ja joissain tapauksissa poistamista;
  • Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista ja vastustaa käsittelyä, jos sen perusteena on meidän oikeutetut etumme;
  • Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle. Ruotsissa ”Datainspektionen” valvoo, että yritykset noudattavat asiaan kuuluvia tietosuojalakeja.
  • Mikäli henkilötietojesi käsitteleminen perustuu suostumukseesi, sinulla on koska tahansa oikeus perua suostumuksesi henkilötietojesi tulevaan käsittelyyn.
  • Jos oikeutemme käsitellä henkilötietojasi perustuu joko suostumukseesi tai kanssasi tehtyyn sopimukseen, sinulla on oikeus pyytää, että annamme henkilötietosi toiselle yritykselle, joka on vastuussa henkilötietojesi käsittelemisestä (rekisterinpitäjä).

Pääset käsiksi henkilötietoihisi veloituksetta kohtuuden rajoissa, kun pyydät pääsyä osoitteesta [privacy@espressohouse.se]. Jos emme voi täyttää pyyntöäsi kohtuullisessa ajassa, ilmoitamme sinulle päivämäärän, jolloin tiedot ovat saatavilla. Jos pääsy tietoihin evätään, ilmoitamme sinulle syyn eväämiseen.

Henkilötietojesi käsitteleminen tapahtuu yhteistyössä sisaryritystemme kanssa voidaksemme tarjota sinulle käyttämiäsi ja tilaamiasi tuotteita, hoitaa liiketoimiamme, täyttää sopimukselliset ja oikeudelliset velvoitteemme, suojella järjestelmiämme ja asiakkaitamme sekä saavuttaa oikeutetut etumme, jotka on kuvailtu yksityiskohtaisesti kohdissa ”Miksi ja miten käytämme henkilötietojasi” ja ”Milloin ja miten jaamme tietoja muille”. Kun siirrämme henkilötietoja Euroopan unionin ulkopuolelle, noudatamme useita oikeudellisia toimenpiteitä, jotka on kuvattu kohdassa ”Tietojen varastoiminen ja säilyttäminen”.

Missä määrin käytämme yksilöityä automaattista päätöksentekoa (mukaan lukien profilointi)?

Pääsääntöisesti emme käytä automaattiseen käsittelyyn tai profilointiin perustuvaa päätöksentekoa asioissa, joilla on sinulle Euroopan tietosuojasäädöksen 22. artiklan määrittelemiä oikeusvaikutuksia. Mikäli tulevaisuudessa käytämme vastaavaa menettelyä tapauskohtaisuuteen perustuen, ilmoitamme siitä erikseen ja pyydämme suostumuksesi ennen menettelyn aloittamista henkilötietojesi osalta ja lain määrittelemissä rajoissa.

EU:n yleisen tietosuojasäädöksen 21. artiklan (GDPR) mukainen vastustamisoikeus

  1. 1. Oikeus vastustaa oikeutettuihin etuihimme perustuvaa tietojen käsittelyä
    Sinulla on oikeus koska tahansa ja tilanteeseesi liittyvistä syistä vastustaa henkilötietojesi käsittelyä perustuen GDPR:n artiklaan 6 (1) f (käsitteleminen oikeutettujen etujen turvaamisen nojalla), samoin kuin kaikenlaista GDPR:n artiklan 4 (4) säännösten mukaista profilointia. Jos teet valituksen, lopetamme tietojesi käsittelemisen, paitsi jos voimme osoittaa, että käsittelylle on pakottavat oikeudelliset perusteet, jotka ylittävät sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai jos käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.
  2. Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä markkinointitarkoituksissa
    Käsittelemme henkilötietojasi markkinointitarkoituksissa tietyissä tapauksissa. Sinulla on oikeus koska tahansa vastustaa henkilötietojen käsittelyä sellaisessa markkinointitarkoituksessa, johon sisältyy profilointia siinä määrin, että se luetaan suoramarkkinoinniksi. Jos vastustat tietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksessa, lopetamme henkilötietojesi käsittelyn sellaisessa tarkoituksessa. Vastustamiselle ei ole muodollisia vaatimuksia. Jos mahdollista, valitus tulee lähettää osoitteeseen [täytä sopiva sähköpostiosoite].

Huomaa: jos pyydät Espresso Housea lopettamaan sähköpostiviestien lähettämisen tiettyyn osoitteeseen, Espresso House tallentaa sähköpostiosoitteen viestintäkieltolistalleen voidakseen noudattaa pyyntöäsi.

7. Tietoturvallisuus

Noudatamme fyysisiä, teknisiä ja hallinnollisia turvatoimia voidaksemme suojella yksityisyydensuojaasi ja Palvelun kautta antamiasi henkilöllisyystietoja. Päivitämme ja testaamme turvallisuusteknologiaamme jatkuvasti.

Henkilötietosi ovat vain sellaisten työntekijöiden saatavilla, joiden on päästävä niihin käsiksi voidakseen tarjota sinulle etuja tai palveluja. Lisäksi koulutamme työntekijöitämme salassapidon tärkeydestä ja siitä, kuinka tietoja käsitellään luottamuksella ja turvallisesti.

Olemme sitoutuneet toteuttamaan asianmukaisia kurinpitotoimenpiteitä sen varmistamiseksi, että työntekijämme noudattavat yksityisyydensuojan vaatimuksia.

8. Tietojen varastoiminen ja säilyttäminen

Espresso Housen käsittelemät henkilötiedot tallennetaan ja käsitellään alueella, jossa asut, Ruotsissa tai muissa maissa, joissa Espresso House, sen sisaryritykset, tytäryritykset, kumppanit tai alihankkijat toimivat. Varmistamme, että tämän tietosuojaselosteen mukaisesti keräämiämme tietoja käsitellään tämän selosteen säännöksien ja sovellettavan lain mukaisesti.

Jos siirrämme henkilötietosi kolmansiin maihin, toisin sanoen EU:n ja ETA:n ulkopuolelle, laadimme sopimuksia ja noudatamme muita toimenpiteitä sovellettavan lain vaatimusten mukaisesti.

Espresso House säilyttää henkilötietoja niin kauan kuin on tarpeellista voidaksemme tarjota sinulle palvelujamme sekä täyttääksemme kohdassa 4 määritellyt tarkoitukset. Säilytysaika riippuu tiedon lajista ja siihen kohdistuvista kriteereistä.

Henkilötietojen säilytysaika voi riippua seuraavista asioista:

Kuinka pitkään henkilötietoja tarvitaan, jotta voimme tarjota sinulle palveluitamme? Tähän kuuluu muun muassa Palvelun ylläpito ja kehittäminen, järjestelmiemme suojeleminen sekä tarpeellisten liiketoiminta- ja kirjanpitotietojen hallinnoiminen. Tämä on säilytysajan arvioimisen pääkriteeri.

Ovatko kyseiset henkilötiedot arkaluonteisia? Siinä tapauksessa säilytysaika on yleensä lyhyempi.

Onko rekisteröity antanut suostumuksensa pidempään säilytysaikaan? Suostumuksellasi voimme säilyttää tietoja kauemmin.

Onko meillä oikeudellisia, sopimuksellisia tai vastaavia velvoitteita säilyttää tiedot?
Esimerkiksi pakolliset tietojen säilyttämistä koskevat lait, kuten kirjanpitosäädökset, hallituksen määräykset tutkimusten kannalta olennaisten tietojen säilyttämisestä tai mahdollisten kiistojen ratkaisemiseksi säilytettävät tiedot.

Sinulle tarjoamamme yksilöidyt tarjoukset perustuvat enimmillään 12 kuukauden takaiseen ostohistoriaasi.

Käsittelemme asiakkaitamme koskevia asiakastietoja 24 kuukauden ajan asiakassuhteemme päättymisestä tai siihen asti, kunnes asiakas lopettaa tilinsä Espresso Housella ja/tai pyytää henkilötietojensa poistamista.

Ota yhteyttä Espresso Housen tietosuojavastaavaan, jos haluat lisätietoja siitä, missä ja miten henkilötietojasi säilytetään sekä mitä oikeuksia sinulla on liittyen tietojen poistamiseen ja siirtämiseen: [dpo@espressohouse.com].

9. Rajoitukset

Kootut tiedot: Keräämme ja käsittelemme tietoja kootusti, jotta voimme valvoa ja arvioida Palveluun liittyviä käyttäjätrendejä. Tämä tarkoittaa, että keräämme tietoja ostohistoriastasi ja muutamme ne anonyymeiksi niin, ettei niitä voi enää yhdistää takaisin sinuun. Käytämme anonyymeja tietoja Palvelun käyttäjistä ja käyttötavoista tilasto- ja tuotekehitystarkoituksiin sekä voidaksemme parantaa Palveluamme. Tiedot ovat täysin anonyymeja eikä niitä lueta henkilötiedoiksi. Näin ollen tietoja voidaan säilyttää pidempään kuin henkilötietoja.

Anonymisointi tarkoittaa, että henkilötiedoista poistetaan kaikki sellainen tieto, jonka kautta tiedot voisi yhdistää yksittäiseen henkilöön. Tiedot myös irrotetaan sellaisesta yhteydestä, jonka kautta ne voitaisiin tulevaisuudessa yhdistää takaisin siihen henkilöön, jota tiedot koskevat. Tämä on pidemmälle vietyä salaamista kuin pseudonymisointi, joka tarkoittaa tiettyjen tietojen pitämistä erillään, jotta tietojen avulla olisi vaikeampaa tunnistaa yksittäistä henkilöä.

Kolmansien osapuolien linkit: Tämä tietosuojaseloste ei koske henkilötietoja, jotka annat toiselle käyttäjälle Palvelun kautta tai muulla tavoin.

Lapset: Espresso House ei tietoisesti kerää alle 13-vuotiaiden lasten henkilötietoja. Mikäli olet alle 13-vuotias, ole hyvä äläkä toimita henkilötietojasi Palvelun kautta. Toivomme, että vanhemmat ja huoltajat valvovat lastensa Internetin käyttöä ja auttavat meitä ylläpitämään tietosuojakäytäntöjämme ohjeistamalla lapsia siitä, ettei näiden tule antaa henkilötietojaan Palvelun kautta ilman vanhemman tai huoltajan lupaa. Mikäli sinulla on syytä uskoa, että alle 13-vuotias lapsi on antanut meille henkilötietojaan Palvelun kautta, ole hyvä ja lähetä sähköpostia osoitteeseen [täytä sähköpostiosoite], niin pyrimme poistamaan kyseiset tiedot tietokannastamme.

10. Tietosuojaselosteen muutokset ja päivitykset

Päivitämme tietosuojaselostettamme tarvittaessa asiakaspalautteen ja Palvelun muutosten perusteella. Kun olemme päivittäneet selosteen, uusimman päivityksen päivämäärä näkyy selosteen yläosassa ja muutokset esitetään muutoshistoria-sivulla. Ilmoitamme sinulle internetin tai sähköpostin välityksellä lain edellyttämässä määrin etukäteen, mikäli muutamme selostetta tai tapaa, jolla Espresso House käyttää henkilötietojasi. Ole hyvä ja lue tämä tietosuojaseloste säännöllisesti pysyäksesi ajan tasalla siitä, miten Espresso House suojelee henkilötietojasi ja yksityisyyttäsi.

11. Kysymykset, huolenaiheet ja valitukset

Kysymyksiä ja kommentteja koskien tietosuojaselostettamme ja -käytäntöjämme voit lähettää osoitteeseen:

Privacy Officer
Espresso House Group
Drottninggatan 29, 111 51 Stockholm, Sweden
privacy@espressohouse.com
+46105101000

Voit myös ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme:

Sharp Cookie Advisors AB, responsible Partner Sofia Edvardsen (LL.M., CIPP/E).
Box 45411, 104 31, Stockholm, Sweden
dpo@espressohouse.com
sofia.edvardsen@sharpcookie.se
Telephone: +46 8 12 44 33 50

12. Valinnaiset lisäpalvelut

Sijaintiin perustuvat tarjoukset

Kuten kohdassa 4 mainitaan, voit halutessasi ottaa käyttöön sijaintiin perustuvat tarjoukset. Aktivoimalla tämän lisäpalvelun annat meille suostumuksesi nähdä ja rekisteröidä matkapuhelimesi sijaintitiedot. Tämän tiedon avulla voimme tarjota sinulle senhetkiseen sijaintiisi sopivia alennuksia, esimerkiksi jos olet lähellä kahvilaa, jossa on voimassa vain kyseisessä kahvilassa lunastettavia alennuksia.

Kyseinen toiminto on kytketty oletuksena pois päältä, kun liityt jäseneksi My Espresso House -sovelluksen kautta. Tämä tarkoittaa, ettei Espresso House voi saada puhelimesi sijaintia selville ennen kuin aktiivisesti valitset ottaa toiminnon käyttöön ja annat meille suostumuksesi.

Mikäli otat toiminnon käyttöön, sijaintihistoriasi tallentuu järjestelmiimme enintään 30 päivän ajaksi voidaksemme tarjota sinulle sopivia sijaintiin perustuvia tarjouksia.

Voit milloin tahansa kytkeä sijaintiin perustuvat tarjoukset pois päältä Asetuksissasi. Kytkiessäsi toiminnon pois päältä, Espresso House poistaa välittömästi tietokannastaan senhetkisen sijaintitietosi ja sijaintihistoriasi. Emme pääse uudestaan käsiksi sijaintitietoihisi, ellet aktivoi lisäpalvelua uudelleen.

 

Seuraa meitä Instagramissa